Ohľadom pôvodu chemtrails lietadiel

Po celom svete lietajú v posledných rokoch ľuďom nad hlavou početné lietadlá s chemtrails a predsa to pôsobí dojmom, akoby si to doteraz nikto nevšimol. Nie sú žiadne výpovede pilotov ani žiadne iné vysvetlenia, kto za danými lietadlami stojí a akým spôsobom fungujú.

Ako je teda možné, aby bola obloha plná chemtrails a nikto nevedel zistiť, ako vznikajú???

Keďže odpoveď nepoznám, zostavil som aspoň zoznam rôznych možných vysvetlení a ponechávam na čitateľovi, ako ich ohodnotí.

1. Látky rozprašované civilnými lietadlami pomocou prímesí v palivách lietadiel. Piloti o ničom nevedia. Táto teória je značne nepravdepodobná, pretože za prvé, tieto kovové prímesi by rýchlo poškodili motory a za druhé, piloti a technici by skôr či neskôr začali skúmať, prečo sú výfukové stopy za ich lietadlom odlišné od tých v minulosti. Navyše chemtrails lietadlá často po oblohe kreslia pravidelný vzor v podobe mriežky alebo hviezdy, čo vylučuje, že by ich kreslilo klasické linkové lietadlo.

2. Látky sú rozprašované civilnými lietadlami, pričom pilotom je nahovorené, že je to potrebné pre ochranu klímy v rámci boja s globálnym otepľovaním.

3. Látky sú rozprašované vojenskými lietadlami (stíhačky a nákladné lietadlá), ktoré rozprašujú tieto látky nie z trysiek, ale pomocou špeciálneho rozprašovacieho zariadenia . Piloti takýchto lietadiel sú určite viazaní mlčanlivosťou. (Len tak na okraj: osobne som videl niekoľkokrát lietadlo, ktoré zanechávalo za sebou štvoritú líniu, hoci drvivá väčšina dopravných lietadiel má iba 2 turbíny. Navyše pri jednom lietadle bolo zreteľne vidieť, že vonkajší pár línií začínal priamo pri špičkách krídel, čo je úplne absurdné miesto na umiestnenie motora).

4. Rôzne zdroje spomínajú, že chemtrails lietadlá sa nezobrazujú na civilných radarových mapách, t.j. že majú vypnutý odpovedač. Niektoré texty tvrdia, že tieto lietadlá nie sú vidieť dokonca ani na klasických radaroch a že pravdepodobne používajú stealth technológiu. Niektoré zdroje dokonca tvrdia, že niektoré z týchto lietadiel sú neviditeľné aj opticky (napríklad aj ja som na jednej fotke zachytil zreteľnú štvoritú líniu chemtrails, ale po lietadle ani stopa. Ale mohla to byť otázka netypického osvetlenia, takže to beriem s rezervou). Každopádne rôzne formy stealth technológie by mohli vysvetliť, prečo nikto nevie vypátrať, odkiaľ tie lietadlá štartujú. Lietadlá sú síce viditeľné počas doby práškovania, ale akonáhle zariadenie vypnú, sú príliš nezreteľné alebo naozaj maskované tak, aby splývali s oblohou a nedalo sa vysledovať, kam mieria na pristátie.

5. Môže sa tiež jednať o diaľkovo riadené drony, ktoré žiadneho pilota nepotrebujú. To by vysvetľovalo, prečo sa doteraz neobjavil žiaden pilot, ktorý by sa priznal k pilotovaniu chemtrails lietadla. (poznámka: náznak na túto tému prekvapivo prenikol dokonca do mainstreamu, keď skupina hackerov vyhlásila, že sa nabúrali do programu NASA využívajúceho drony na manipuláciu počasia: http://www.novinky.cz/internet-a-pc/bezpecnost/393795-hackeri-dokazali-ovladnout-drony-nasa.html )

6. Podstatnou otázkou však je, ako je možné, že naša armáda si doteraz nič nevšimla? Predsa oni sú tí prví, kto by si mal všimnúť, že na oblohe je lietadlo, ktoré nevedia identifikovať! A tých lietadiel býva na oblohe častokrát hromada. Raz som videl v jedinom okamihu na oblohe naraz 7 lietadiel kresliacich čiary. Odpoveď môže byť rovnaká ako v prípade invázie moslimských imigrantov. Vláda a armáda O TOM VIE! A iba pred verejnosťou sa hrajú na hlúpych!

A len tak na okraj. Máloktorá krajina má s rozprašovaním postrekov z lietadiel také rozsiahle skúsenosti ako USA. Viď Operácia Ranch Hand počas Vietnamskej vojny, vrátane použitia nechvalne známeho herbicídu Agent Orange.

UPDATE 11.2.2016

Pilot chemtrailsového letounu promluvil, z 8. 12. 2014

(skrátené)

“Nejprve bych chtěl říci, že nesouhlasím s úkoly své mise. Ale co může voják dělat? Někteří z nás čas od času uvažují, že se vykašlou na hodnosti a „vzdálí se bez dovolení“. Jsme udržováni v temnotě, pokud jde o pravdivé odpovědi na to, co doopravdy sprejujeme. Kdyby zjistili, že my nebo naše rodiny aktivně pátráme po takzvaných „chemtrails“, pak by okamžitě nastoupily disciplinární akce. […]

Já bych na své děti záměrně toxické aerosoly nesprejoval. Ale vězte, že 80% z nás, či více, nemá žádnou rodinu ani děti. Indigoví piloti jsou vybírání z nejvyšších hodností v americkém letectvu, námořnictvu a pobřežní hlídce. Většina pilotů je „otrlá vůči humanitě“, a pramálo jim záleží na vyvraždění Ameriky či světa, nechtěném či chtěném, to vám přísahám. Většina pilotů jsou jako stroje. Říkám jim tankeroví terminátoři.

Neměl bych ti říkat, že téměř třetina všech letů je prováděna z malých bezejmenných ostrovů. Staví se tam nové základy tempem osm ročně. […] Nic z toho nikdy neobjevíš na Google Earth. Leda možná omylem uvidíš nějakou rozmazanou ostrovní základnu nebo podvodní antény. Tyto stavby není možné lokalizovat. Nad některými ostrovními zařízeními malují i falešné mraky, aby odradili všetečné zraky. Jeden civilní přítel mi takové obrázky ukazoval. Proto to vím.

Při výcviku nám ukazují katastrofickou zkázu naší vlasti velmi sofistikovanými zbraněmi. Pak nám říkají, že takové budou následky, když nebudeme létat. Naše snahy o vytvoření obranného atmosférického zbraňového štítu jsou prý jedinou misí toho druhu ve světě. Jsme placeni za svou službu více než jiní piloti, kromě pilotů Air Force One. Ti vydělávají stejně nebo více, ale také jsou drženi v temném světě utajení, pro svou ochranu. Říkají nám, že utajení je naše ochrana, a že nemáme poslouchat žádné řeči, které se vedou na veřejnosti. […]

Pokaždé, když vzlétáme, riskujeme své životy, a to více způsoby než jen jedním. Zejména na nočních letech. Rozkazují nám létat ve stále nižších a nižších výškách. Připadáme jako obrovská práškovací letadla z říše temnot, a víme, že jednou nějaký Honza nebo Pepa na nás začne nad svým polem střílet puškou, až budeme práškovat při té jejich operaci Měsíční svit, anebo nějaká Mařka, až jí poletíme nad jejím tajným políčkem. Vím, že na několik letadel se skutečně střílelo, a byla sundána dolů. Většinou ruskými, čínskými či korejskými zbraněmi. Ale v médiích se o těchto událostech nikdy nedozvíte, protože o našich letech nesmějí informovat. […]

Postrádám ty nádherné modré oblohy mého mládí, a stydím se, že tento sen zastiňuji aerosolovými mraky. Možná že se o tomhle dozví více mých kolegů pilotů, a rozhodnou se také vystoupit s odhalením.

Znám jenom malý zlomek celkového obrazu, protože všechno je kompartmentalizováno. […]

Atmosférickému ochrannému štítu nevěří ani on. Je cítit kolísání mezi vojáky, a je cítit, že na povrch celého toho geoiženýringu probublává nějaká vzpoura.

celý článok: http://orgo-net.blogspot.cz/2014/12/pilot-chemtrailsoveho-letounu-promluvil.html

UPDATE 11.2.2016

sherri (2 months ago , t.j. niekedy v novembri 2015)

Prvá vec – najnovšie tryskové motory neprodukujú žiadne kondenzačné stopy. Staršie tryskové motory produkujú kondenzačnú stopu 1 až 600 metrov dlhú. Keď vidíte kondenzačnú stopu tiahnucu sa od horizontu po horizot nad širokým údolím 15 až 45 km širokým a roztiahne sa do podoby širokého hmlového pásu, tak sa dívate na chemtrail.

Teraz je otázka, kto by také niečo robil? Tu je štart pre váš výskum. Bill Gates je významný akcionár vo firme Monsanto. Bill Gates investoval miliardy dolárov do geeinžinierskych patentov využívajúcich hliník v rozprašovačoch a je má prepojenie na firmu Evergreen Aviation, ktorá vyrába modifikované tankovacie jumbo jet lietadlá na rozprašovanie vo vysokých výškach. A Monsanto vytvoril GMO semená schopné rásť v hliníkom znečistenej pôde.

Potom urobte výskum k téme HAARP a ovládaní počasia. Nemá to nič spoločné so snahami o zmierňovanie prejavov globálneho otepľovania, ako nám hovorí vláda. Ako povedal Gearge Carlin: “Pravidlo č. 1: Nikdy never vláde”.

z diskusie pod videom: https://www.youtube.com/watch?v=U-5VnMIiKPY

UPDATE 4.3.2016, UPDATE 11.3.2016

“Je jasné,že drtivá část letadel,která postřikují ČR,jsou bezpilotní a vzlétají z amerických vojenských základen v Německu.V Americe mají od nového roku novinku-neviditelné chemtrails.”

“u vás na Slovensku je situace trochu jiná.Tam většina bezpilotních letounů vzlétá z amerických základen v Polsku,vím to,sám jsem toho byl svědkem několikrát,každé ráno kolem 5-5.30h přelítávají hromadně Tatry.”

“Technici vědí, že jsou v některých letadlech přidané nádrže, které tam nemají podle dokumentace, co dělat. Bylo jim řečeno, že to není jejich starost. Ti, co to organizují jsou obrovsky zaplaceni a také se skutečný účel většinou nedovědí. Vrchol této pyramidy tvoří psychopati, jsou to ti hybatelé světa. Jim je jedno, jestli i oni na to doplatí, je jim většinou přes sedmdesát let. Na you – tube je mnoho informací, nejsou to jen konspirační teorie.”

zdroj: z diskusie pod článkom http://czechfreepress.cz/zdravi/chemtrailsova-chripka-uz-ji-mate.html

Update 22.3.2016

Stretol som sa s dvomi zaujímavými videami (bohužiaľ link nemám, pretože ich dôležitosť som si uvedomil až dodatočne a už ich neviem dohľadať)

Prvé video boli videosekvencie chemtrail lietadiel, nasnímané cez silný teleobjektív, takže bolo možné rozpoznať logá a farby komerčných leteckých spoločností. Bolo tam identifikovaných asi 6 rôznych agentúr, spomínam si, že tam určite figurovali Qatar Airlains a Lufthansa. Znamená to, že minimálne niektoré komerčné letecké sa na šírení chemtrails naozaj aktívne podieľajú.

Ďalšie video to nepriamo potvrdzuje. Popisuje podivný zážitok jedného Taliana pri ceste istou komerčnou linkou. Hovoril, že v istom okamihu letu prišla medzi cestujúcich letuška a vyzvala všetkých cestujúcich, aby si zatiahli závesy na oknách. Dokonca jednotlivo u každého skontrolovala, či sú naozaj všetky okná dôkladne zastreté. Prišlo mu to divné, takže v nestráženej chvíli jemne odchýlil záves a v šoku videl, že obloha okolo bola plná čiar. Podobne podivný zážitok zažil v ten deň aj pri nočnej spiatočnej ceste. Sedel pri okne a hral sa so svojím fotoaparátom. Prišla k nemu letuška a dôrazne ho vyzvala, aby svoj fotoaparát vypol a odložil do kufra, pretože vraj interferuje s prístrojmi lietadla. Pozrel pred seba a o dve sedadlá pred ním sedeli ľudia s roztvoreným notebookom a mobilom, ale ich elektronika letuške neprekážala. Takže piloti aj personál lietadla sú informovaní o tom, čo robia a inštruovaní, ako zabrániť, aby to budilo nežiadúcu pozornosť cestujúcich.

Potom bolo ešte tretie zaujímavé video, ktoré vysvetľovalo, ako jednoznačne odlíšiť chemtrail od kondenzačnej stopy. Kondenzačná čiara nikdy nezačína priamo pri turbíne, ale až s odstupom asi 50 metrov, t.j. za chvostom lietadla. Naopak chemtrailový dym vychádza akoby priamo z výfuku turbíny.

Update 27.5.2016

Úryvok z veľmi zaujímavého článku venujúceho sa politickému pozadiu chemtrails. Veľmi silne skrátené:

“[…] Mnohé z tých operácií, ktoré sme spoločne objavili počas nášho pátrania sú prísne tajné a nie sú dostupné verejnosti. […]

Dr. Edward Teller napísal v roku 1990 doporučujúcu správu (white paper), kde popisuje záchrannú operačnú stratégiu epického rozsahu na zmenu predpovedaného kurzu toho, čo bolo […] považované za neodvrátiteľný kataklyzmatický dôsledok globálneho otepľovania […]. Je vhodné poznamenať, že Dr. Teller, nazývaný tiež “otec vodíkovej bomby”, bol zodpovedný za množstvo chorobne poňatých stratégií, pričom ani v jednom prípade sa nezaujímal o dôsledky ako je bezpečnosť, jedovatosť, úmrtnosť, dopady na životné prostredie či etika.

Podľa Tellera a spol., […] globálne otepľovanie v dôsledku skleníkových plynov by mohlo byť účinne zmiernené pomocou rozprášenia špecifických sub-mikrometrových častíc do rôznych vrstiev atmosféry.

Bárium, hliník, thórium a selén mali byť spracované do podoby submikrometrových častíc rozprášených z vysoko letiaceho lietadla a ionizovaných pomocou špecifického elektrického náboja. […] Teoreticky môžu tieto ťažké kovy blokovať a odrážať slnečné svetlo pred vstupom do zemskej atmosféry a odraziť 1 až 2 percentá z UV žiarenia späť do vesmíru […]. Teller tiež doporučil použitie komerčných a vojenských lietadiel na zrealizovanie enormnej úlohy rozprášiť do zemskej stratosféry tieto experimentálne látky.

[…] Federálnou vládou schválení dodávatelia (Federally-approved contractors (FACs)) sa stali súčasťou tejto masívnej globálnej snahy zachrániť Zem pred istou skazou. Títo dodávatelia boli súčasťou výskumu, vývoja aj realizačných aspektov týchto projektov. Špeciálne jeden z nich, Hughes Aircraft Corporation of Califorina, zameral svoje výskumné snahy týmto smerom. […] Thórium a jeho oxidy, hliník a karbid kremíka (Silicon carbide) boli identifikované v špecifickej zmesi všeobecne označovanej ako “Welsbachove reflexné rozprašované látky” (“Welsbach Refractory Seeding Agents” (U.S. Patent 5, 003,186 . – March 26, 1991)). Tento patent bol schválený a pridelený v roku 1990 spoločnosti Hughes Aircraft Corporation. Welsbachovo reflexné rozprašovanie, v rámci neobmedzených rozprašovacích operácií, začalo začiatkom 90.rokov nad rozsiahlymi oblasťami stratosféry nad Severoamerickým Kontinentom.

[…] Americká Air Force v poslednej dobe (2001-2002) presedlala na technológiu používania nepilotovaných vzdušných strojov (unmanned aerial vehicles (UAVs)) . Vysoko letiace stratosférické robotické platformy odstraňujú nutnosť pilotovaných operácií. Roboti si nesťažujú, nikdy nerozprávajú a nikdy sa nezdružujú v odboroch. Navyše Welsbachova technika tlmenia ozónových dier používa chemikálie, ktoré sú pre ľudí a životné prostredie toxické. […]

zdroj: https://diskuter.wordpress.com/2016/04/10/dr-r-michael-castle-politicke-pozadie-chemtrails-modifikacia-pocasia-jedovane-latky-v-chemtrails-detailny-clanok/  (samotný článok je dlhý, ale veľmi poučný, najlepší, aký som na tému chemtrails doteraz našiel. Oplatí sa prečítať)

Keď to zhrniem: znamená to, že chemtrails sú rozprašované všetkými tromi spôsobmi: dôsledne preverenými civilnými leteckými spoločnosťami (v Európe hlavne aerolinky z arabských štátov), vojenskými lietadlami a bezpilotnými dronmi.

Rozprašovanie sa navyše zdá byť veľmi precízne koordinované. Býva typické, že celý deň je obloha bez čiar, a potom náhle v priebehu 15-60 minút preletia oblohu desiatky lietadiel kresliacich perzistentné čiary a následne po zbytok dňa sú lietadlá znovu bez čiar. Tiež som si všimol, že niekedy bývajú chemtrailové línie precízne vypínané nad vybranou lokalitou. Viackrát som mohol pozorovať, že bola obloha nad polovicou mesta pokrytá čiarami, ale v jednom mieste všetky čiary ostro končili a nad druhou polovicou mesta pokračovala dokonale čistá obloha. A o kúsok ďalej znova začínala obloha plná čiar.

Poznámka: Pokiaľ nájdem nejaké nové užitočné informácie, doplním ich sem v podobe ďalšej aktualizácie

Ďalšie články z rubriky chemtrails:
https://diskuter.wordpress.com/category/chemtrails/

This entry was posted in Chemtrails. Bookmark the permalink.

3 Responses to Ohľadom pôvodu chemtrails lietadiel

  1. xxtt says:

    Ľudia, mne sa páči, čo sa tu píše o demokracii, ako nefunguje a je to do značnej miery podvod.

    Trošku sa ale spamätajme, a nemiešajme do reality skutočné podvody, medzi ktoré patrí aj agenda chemtrails. Chemtrails je prevažne konšpirácia, a pri vyhodnotení je treba byť dôsledný. Absolútne vylučujem chemtrails od dopravných lietadiel. Má to vážne a spoľahlivé fyzikálnotechnické dôvody, ktoré pre obsiahlosť nerozoberám detailne. Vojenské a poľnohospodárske “chemtrails” vylúčiť nemožno, avšak celkom isto nie také, čo sa pridávajú do paliva. Tým sa viditeľné chemtrails stáva bezpredmetný argument. Klasické hoci aj neviditeľné práškovanie a postrekovanie tým nevylučujem. Stačí namontovať dýzy, alebo čokoľvek primiešať do legálnych postrekov. Viditeľné parné chemtrails nesúvisí s hliníkom, ale s momentálnymi kondenzačnými podmienkami a režimom práce motora. Staré málo účinné motory majú teplé spaliny, tam sa parná stopa za motorom neobjavuje. Pri novších je to vec režimu motora a podmienok. Pri častejšom pozorovaní nie je problém vidieť, ako sa za tým istým lietadlom letiaceho naoko nezmenenou rýchlosťou a nezmeneným smerom objaví chemtrails skokom, alebo skokom zanikne.

    Like

  2. xxtt says:

    “že vonkajší pár línií začínal priamo pri špičkách krídel”
    Môže ísť o kondenzáciu vodných pár ochladením pri prúdení okolo špičky za účasti Joule-Thomsonovho efektu.
    Častý jav pri vojenských lietadlách, pri podzvukovej rýchlosti.

    “niektoré z týchto lietadiel sú neviditeľné aj opticky”
    také systémy za podobných okolností fyzika vlnenia prakticky vylučuje. Rovnako Stealth. Načo by to robili tak komplikovane, keď stačí dobre naaranžované jedy pridávať do potravín a postrekov, kde ich nikto nenájde.

    “niektoré z týchto lietadiel sú neviditeľné aj opticky”
    info príliš na vode, považujem za hlúposť, ak to robili, tak skôr kvôli maskovaniu množstvom konšpirácií

    “Většinou ruskými, čínskými či korejskými zbraněmi.” Jasná propaganda, nepovedal vôbec nič, ale už poznal druh zbraní.

    “najnovšie tryskové motory neprodukujú žiadne kondenzačné stopy”
    To je lož. Každé uhľovodíkové palivo produkuje kondenzačnú stopu. Čím účinnejší motor, tým viac.

    “Monsanto vytvoril GMO semená schopné rásť v hliníkom znečistenej pôde.” Monsanto je síce podvodnícky gigant, ale každé semeno už tisícročia rastie v hliníkom znečistenej pôde, pretože hliník vo forme hlinitanov je hlavnou zložkou hliny. Mám dojem, že to buď píšu primitívovia, alebo testujú, či to primitívovia čítajú.

    K Haarpu – Haarp tokáže rušiť ionosféru, poškodzovať niektoré druhy rádio/tv komunikácie/spojení, a nanajvýš ešte zavádzať určitú chybu v GPS. Žiadne lokalizačné efekty na metre a centimetre. Antény, radary som študoval, niečo aj možno dosť o tom viem, aby šlo veriť viac mne, než JPP.
    Haarp ale veľmi dobre funguje ako strašiak v maku na bežných ničnetušiacich ľudí, zabezpečuje lacný rešpekt samozvaného predátora.

    “Technici vědí, že jsou v některých letadlech přidané nádrže, které tam nemají podle dokumentace, co dělat. Bylo jim řečeno, že to není jejich starost.”
    To bol taký problém odobrať vzorku a poslať na súkromnú analýzu? Bolo treba tiež upresniť, či idú do spaľovacích dýz. Ak áno, tak sa netreba pri takých teplotách obávať, že by von vyšlo niečo nenormálne.

    “chemtrailsova-chripka-uz-ji-mate”
    Načo by chrípka nasadala na chemtrails, keď má oveľa lepšie a demokratickejšie možnosti. Školy fungujú ako úschovňa, deti chodia do kolektívov nedoliečené, alebo často polochoré. Dospelí podobne, zoberú si dačo na ukľudnenie prípadne zníženie teploty, ale infekciu šíria masovo. Plné a nedostatočne vetrané verejné priestory, čakárne, dopravné prostriedky. Ak by chemtrails ozaj prenášalo chrípku, tak 99% sa je prenesie iným, jednodušším spôsobom.
    Chemtrails naopak dobre funguje ako výhovorka poisťovní a vlád, aby nemuseli riešiť verejné priestory a platiť za PN. Podobné fámy zvyšujú poisťovniam zisky.

    “Prišla k nemu letuška a dôrazne ho vyzvala, aby svoj fotoaparát vypol a odložil do kufra”
    Skutočný dôvod mohol byť iný. Mohli neplánovane letieť nad vojenským, strategickým objektom.

    “video, ktoré vysvetľovalo, ako jednoznačne odlíšiť chemtrail od kondenzačnej stopy. Kondenzačná čiara nikdy nezačína priamo pri turbíne, ale až s odstupom asi 50 metrov, t.j. za chvostom lietadla. Naopak chemtrailový dym vychádza akoby priamo z výfuku turbíny”

    Toto nie je pravda. To závisí od podmienok a režimu motora. Navyše čokoľvek práškové pridávané do motora skončí ako oxid, alebo podobne neškodná nerozpustná zlúčenina. Ľahko zistiteľných výnimiek je málo, možno tak bárium, hliník je v podobných zlúčeninách prakticky neškodný. Do žalúdka prípadný hydroxid nejde, v prírode sa neutralizuje oxidom siričitým (kyslými dažďami), a kyslejšou pôdou, zvyškami.

    Like

    • diskuter says:

      Cením si serióznu snahu o argumentáciu.

      Faktom je, že zatiaľ nedokážem povedať, akým spôsobom sú chemtrails rozprašované. Práve za týmto účelom vznikol tento článok, ktorý zbiera všetky kúsky informácií a dúfam, že raz sa z nich podarí vytvoriť zmysluplná mozaika. To je aj dôvod, prečo si momentálne v texte rôzne časti odporujú.

      Čo sa týka samotnej existencie projektu chemtrails (aerosolová modifikácia atmosféry), tak o tom nemám žiadne pochybnosti. Bohužiaľ články na českých weboch o chemtrails sú zúfalo slabé, ktoré totálne podrývajú dôveru v túto tému a nahrávajú na smeč zosmiešňovaniu. Naopak články na anglických weboch sú vysoko kvalitné, podľa rukopisu písané inteligentnými a odborne vzdelanými ľuďmi. V USA sa už nerozoberá debata, či sú ale nie sú chemtrails. Tam sa diskutuje o tom, čo sa v nich nachádza, aký je ich účel, aké zdravotné problémy spôsobujú, ako sa proti nim brániť, kto za ich rozprašovaním stojí, ako zatlačiť na vládu, aby program stopla.

      K tvojim argumentom:
      —————————-

      ad1) “že vonkajší pár línií začínal priamo pri špičkách krídel”
      Môže ísť o kondenzáciu vodných pár ochladením pri prúdení okolo špičky za účasti Joule-Thomsonovho efektu.

      Áno, neskôr ma to napadlo ako možné vysvetlenie. Možno to neskôr z textu vyškrtnem.

      ad2) “niektoré z týchto lietadiel sú neviditeľné aj opticky”

      Americká armáda vlastní patent na “neviditeľné” materiály, ktoré fungujú tak, že jedna strana objektu zaznamenáva dopadajúce svetlo a druhá strana objektu ho napodobňuje. Úplne stačí, ak tento systém pokrýva spodnú plochu lietadla a simuluje farebnosť oblohy nad lietadlom. Ale je to len špekulácia, materiál na neskoršiu diskusiu. Faktom je, že som urobil početné fotky chemtrail lietadiel, ktoré naozaj splývali s oblohou. Bolo vidieť 4 široké dymové pásy, ale s výnimmkou oblesku svetla od špičky lietadla, samotné lietadlo splývalo s oblohou. Naopak fotky komerčných lietadiel vykazujú zreteľnú siluetu. Ale beriem, na definitívne posúdenie je nutné viac fotiek.

      ad3) “Většinou ruskými, čínskými či korejskými zbraněmi.” Jasná propaganda, nepovedal vôbec nič, ale už poznal druh zbraní.

      Len som skopíroval text ako podklad k ďalšej diskusii. Nerád používam orgonet ako citovaný zdroj, ale prišlo mi užitočné to sem pridať, ako jeden z názorov mozaiky.

      ad4) “najnovšie tryskové motory neprodukujú žiadne kondenzačné stopy”To je lož. Každé uhľovodíkové palivo produkuje kondenzačnú stopu. Čím účinnejší motor, tým viac.

      Nie som odborník, takže možno máš pravdu. Otázkou ale je, prečo niektoré kondenzačné stopy zmiznú v priebehu pár sekúnd, zatiaľ čo tie typické chemtrailové stopy na oblohe zostávajú pokojne aj hodinu. Jednu takúto stopu som z okna pozoroval 55 minút.

      ad5) “Monsanto vytvoril GMO semená schopné rásť v hliníkom znečistenej pôde.”

      Tu ide o to, že oxid hlinitý sa v prírode bežne vyskytuje, ale čistý hliník nie. A práve ten čistý hliník je pre rastliny jedovatý.

      ad6) K HAARPu sa zatiaľ neviem vôbec vyjadriť. Jeho prezentované vlastnosti aj mne pripadajú ako nedôveryhodné v podobe ako je to prezentované, ale ponechal som to tu ako materiál na neskoršie zamyslenie. Pravdou však je, že účel HAARPu naozaj nie je dôveryhodne vysvetlený. Je to príliš drahé zariadenie na obyčajný výskum ionosféry a neviem prísť na to, k čomu teda naozaj slúži.

      ad6) “Technici vědí, že jsou v některých letadlech přidané nádrže, které tam nemají podle dokumentace, co dělat. Bylo jim řečeno, že to není jejich starost.”

      Jedná sa o citát z diskusie, zatiaľ neviem zaujať stanovisko, počkám si na viac zdrojov.

      ad7) “chemtrailsova-chripka-uz-ji-mate”

      Chemtrailová chrípka je v USA už pomerne známy fenomén, u nás sa ešte príliš nevyskytuje. Viď odkazy na konci príspevku.

      ad8) “Prišla k nemu letuška a dôrazne ho vyzvala, aby svoj fotoaparát vypol a odložil do kufra”Skutočný dôvod mohol byť iný. Mohli neplánovane letieť nad vojenským, strategickým objektom.

      Je to len špekulácia, ale z kontextu toho rozhovoru vyplývalo, že sa pravdepodobne jednalo o let nad oceánom a k spomínanému zákazu fotaparátu došlo v noci. Bohužiaľ zdroj už nemám.

      Argumenty z mojej strany:
      ——————————–

      Urobil som analýzu 35 000 fotiek z rodinnej fotogalérie a do roku 2010 sa na fotkách z výletov žiadne chemtrails nevyskytovali. Ako je to možné, že na fotkách z rokov 2014 a 2015 sú odrazu chemtraily prakticky na každej fotke?

      História chemtrails na starých fotkách

      Ohĺadom zdravotných problémov spôsobených látkami v chemtrails sa na zahraničných weboch vedú rozsiahle debaty. K nahliadnutiu zopár prekladov napríklad tu:

      Rôzne typy chemtrails a ich zdravotné prejavy

      Bakteriologické látky v chemtrails


      Ja viem, že je to tvrdenie proti tvrdeniu, ale minimálne zo spôsobu vyjadrovania sa jedná o veľmi inteligentných a odborne vzdelaných ľudí, ktorí by len tak neskočili na nepodloženú konšpiračnú špekuláciu.

      Like

Leave a comment