História chemtrails na starých fotkách

 

Tento text vznikol ako snaha zmapovať, kedy sa začali po prvý raz v Európe a nad územím ČR/SR objavovať prvé chemtrails.

Jeden z obľúbených argumentov proti chemtrails je, že sú to klasické kondenzačné stopy za lietadlami, zložené z kryštálikov vodného ľadu, ktoré za vhodných klimatických podmienok (vysoká vzdušná vlhkosť a mráz) je možné pozorovať na oblohe. A že tu boli vždy.

Len je divné, že si nikto zo svojej mladosti na podobné dlhočizné čiary na oblohe nespomína.

Tak som si povedal, že ak sú teda tie dlhočizné línie za lietadlami taký bežný jav, mali by sa nachádzať aj na starých fotografiách.

Vďaka výdatnej “spolupráci” so širokou rodinou som bol za posledné roky dôkladne zásobený fotkami a vznikol bohatý archív fotografií zo všetkých možných dovoleniek. K tomu ešte zopár sérií naskenovaných fotografií z kinofilmov. Postupne som prešiel asi 35 000 fotiek.

Takže som sa pustil do práce.

Fotky zo starých farebných diapozitívov zo 70.rokov sa ukázali byť nepoužiteľné, obloha na nich bola príliš nezreteľná. Ťažiskom porovnávania sa tak stali naskenované kinofilmové fotografie a digitálne fotky po roku 2000. Ukázalo sa, že až do roku 2010 neboli na fotkách žiadne dlhé čiary po lietadlách. Okolo roku 2010 sa objavilo zopár sporadických prípadov, potom pokračovala znovu normálna obloha. Od roku 2014 sa začali chemtrails objavovať na fotkách naozaj masovo a v roku 2015 ich človek vidí na oblohe skoro každý deň.

Pokiaľ by niekto chcel namietnuť, že na starých fotkách človek tie čiary priehliadol. Nie je to pravda. Rozlíšenie fotoaparátov bolo dostatočné na to, že som na viacerých fotkách bez problémov rozlíšil lietadlo s klasickou krátkou kondenzačnou stopou. Takže lietadlá na starých fotkách sú, ale žiadne nemá za sebou čiaru cez celú oblohu.

V roku 2014 sa udialo niečo, čo spustilo plošné práškovanie celej Európy. Čo sa udialo???

Nasleduje rozpis jednotlivých fotosérií. Podčiarknutím sú zvýraznené rôzne poznámky, červenou farbou jednoznačné chemtrails línie. Radšej nebudem rozpisovať, koľko času som nad tým strávil. Kto chce, môže rovno preskočiť na koniec článku ku kapitole zhrnutie.

Rok 1998

Toto ma veľmi prekvapilo, pretože na fotografiách zo Švajčiarska z roku 1998 bolo niečo, čo trochu pripomínalo dlhé chemtrails čiary za lietadlami. Bohužiaľ, mal som iba niekoľko málo fotiek, mnohé s napoly zamračenou oblohou a nedalo sa z nich jednoznačne určiť, či sa nejedná o klasické cirrus oblaky.

Rok 2001 a 2002

Nemecko – zima 2001, leto 2002. Na mnohých fotkách bolo vidieť zreteľne oblohu, čistú, bez jedinej čiary. Vždy bola nádherne belasá. Väčšina fotiek bola nafotená koncom jesene a v zime, kedy by mali byť takéto čiary najlepšie viditeľné. Ale nie sú, nie je tam za takmer rok fotenia zachytená v zábere jediná! Fotky z Berlína ukazujú nad mestom čistú belasú oblohu (ak odhliadnem od trochy smogu). V blízkosti bolo rušné letisko, videli sme množstvo pristávajúcich lietadiel, jedno je dokonca na fotke v zábere. Navyše mám 3 fotky zapadajúceho slnka a hoci sú na fotke výrazné červené oblaky, inak je obloha veľmi čistá, bez čiar. Taktiež udiera do očí, ako málo oblakov bolo na oblohe, či už sa jednalo o zimu alebo leto! Bývala nádherne belasá obloha s občasnými bielymi oblakmi!

Rok 2005

Nie je to moc zreteľné, ale na fotkách z Kežmarku z leta 2005 je niečo, čo vyzerá ako jedna dlhotrvajúca čiara po lietadle. Obloha je čistá bez jediného obláčku a na početných fotkách dominuje táto jedna čiara cez oblohu. Ostatné fotky nafotené neskôr v daný deň aj v nasledujúcich dňoch ukazujú čistú oblohu.

Rok 2006

Leto v chorvátsku. Ani jediná dymová stopa, krásna belasá obloha, biele oblaky

Praha jeseň 2006, jar 2007 a sporadické z 2008. Hoci je obloha na tých snímkoch nie moc zreteľná, na mnohých obrázkoch je vidieť jednoznačne čistá belasá obloha, bez jedinej čiary.

Rok 2007

Leto Banská Štiavnica. Málo fotiek s oblohou, ale na žiadnej nevidieť dymové línie. A to napriek tomu, že bolo pomerne dosť oblakov a jemný biely zákal na oblohe.

Leto, Východné Slovensko, Spiš. Fotky sú s nízkym rozlíšením a relatívne málo záberov oblohy. Ale napriek tomu žiadna dymová čiara. Počasie je pritom výrazne premenlivé a v rámci dňa sa vystriedala biela zakalená obloha, čisto belasá obloha a zamračené s náznakom búrky. Napriek tomu žiadna zreteľne viditeľná dymová stopa na oblohe. Na zopár záberoch bolo vidieť klasické vlásočnicové cirrovité oblaky. Mnoho fotiek má takmer kompletne zatiahnutú oblohu. Všetky oblaky sú jednoznačne biele.

Rok 2008

Jún 2008, Taliansko Rím. Žiadna čiara na oblohe, oblaky biele.

Koniec júna 2008, Taliansko Florencia. Oproti starším fotosériam obloha je viac svetlobelasá a belasá farba má viac špinavejší nádych, než pri najstarších fotkách. Tie je výrazne častejšie biely zákal na oblohe. Obloha je belasá, bez čiar, ale má nádych výrazného zasmogovania. Je tiež vidieť občas výrazný rozptyl svetla oblohou, keď sa človek díva smerom k slnku.

December, Západné Slovensko. Mrazivé počasie, belasá obloha, žiadna čiara. Na jednom zábere vidieť lietadlo s kratučkou kondenzačnou stopou.

Rok 2009

Apríl, Západné Slovensko. Belasá obloha, žiadne čiary. Niekedy je vidieť jemný biely zákal oblohy v protisvetle, ale môže to byť aj nekvalitou fotoaparátu. Fotografované v priebehu 5 dní, každý deň fotoséria zahŕňajúca 2 hodiny, za celú tú dobu žiadna čiara na oblohe. Mnohé fotky pritom zachytávajú rozsiahle plochy oblohy.

Leto/jeseň Maďarsko. Mnoho fotiek s jasnomodrou oblohou. Bez čiar. Na jednom snímku je vidieť lietadlo s veľmi krátkou kondenzačnou líniou.

August 2009. Denník Idnes zverejnil “vysveteľovací” článok o tom, že chemtrails sú výmysel hlúpych konšpirátorov (odkaz). Čo ich k tomu motivovalo, keď na oblohe nikde žiadne chemtrails ešte neboli?

November 2009. V českej televízii sa objavuje veľmi zlovestne vyzerajúca reklama na O2 zobrazujúca oblohu plnú čiar a pod nimi ľudí pripomínajúcich zombii (link)

 

Rok 2010

Jar 2010. Výlet po mikrodedinkách v okolí Prahy. Dokonale čistá obloha. Len sa mi zdá, že sa to kryje s dobou výbuchu islandského vulkánu, kedy žiadne lietadlá aj tak nesmeli lietať. Krásny slnečný deň.

Jar 2010. Výlet hrad Okoř o týždeň neskôr, v roku 2010. Dokonale čistá modrá obloha, bez jedinej čiary a fakticky bez jediného oblaku. Je tam záber na pristávajúce lietadlo, nemá za sebou vôbec žiadnu kondenzačnú čiaru! Ku koncu výletu je v diaľke vidieť tenká čiara vzdialeného lietadla, ale aj tá zaberá max. 2/3 šírky záberu.

Jar 2010. Výlet hrad Zvíkov o 2 týždne neskôr, ukazuje akoby náznaky čiar nad obcou Varvažov. Línie sú pomerne nevýrazné a takmer priehľadné, ale sú tam. Zdá sa, akoby sa línie sústredili výlučne nad touto obcou, všade naokolo je čistá belasá obloha. V okolí hradu Zvíkov je dokonale čistá modrá obloha a to napriek tomu, že v jednom zábere je zachytené lietadlo. Videá to ukazujú ešte zreteľnejšie. Krásna belasá obloha, v zábere lietadlo s krátkou kondenzačnou stopou, max. dĺžka 10 uhlových stupňov, rozplynutie za menej ako 30 sekúnd.

(normálne mi je až ľúto pri pohľade na tie krásne slnečné dni z fotiek, ktoré si už človek pomaly ani nepamätá z posledných rokov)

Západné Slovensko, zrejme voľby v júni 2010. Belasá obloha, žiadne čiary.

Jún 2010. Fotodokumentačný výlet po Bratislave. Dokonale čistá obloha bez jediného obláčika či dymovej čiary! Popoludní sa vytvorila tenká biela oblačnosť cez oblohu. Značné horúčavy.

Júl 2010. Bratislava – vysielač Kamzík, letisko. Ani jedna dymová stopa.

Výlet hrad Karlštejn z horúceho dňa v lete 2010 bez jedinej čiary. Jasnomodrá obloha.

Výlet ku Koněpruskej jaskyni bez jedinej čiary na oblohe.

Výlet na Říp taktiež bez jedinej čiary. Na oblohe bolo relatívne dosť bielych oblakov. Hoci bolo do značnej miery oblačno, všetky oblaky boli nádherne biele, ani stopy po sivých alebo modrých oblakoch!

Výlet do Krkonôš v auguste 2010 bez jedinej čiary a pritom je k dispozícii dobrých 500 snímkov oblohy.

 

Rok 2011

Február 2011. Berlín. Fotiek je veľmi málo, ale tie, čo mám, ukazujú dokonale čistú oblohu, bez jedinej čiary aj bez jediného oblaku.

Jar, Francúzske pobrežie. Ťažké posúdiť. Zaujímavý trend je, že s postupujúcimi rokmi je obloha na dovolenkách stále hustejšie pokrytá oblakmi! Obloha má biely zákal, takže len ťažko rozpoznať detaily. Podobne aj na ostatných lokalitách výletu. Tieto fotky sú nepoužiteľné, takmer všade je z 90% zatiahnutá obloha plná oblakov.

Máj 2011. Oravský hrad. Obloha bola dokonale belasá, s výrazne bielymi oblakmi. Ani na jedinej fotke nie je vidieť dymová stopa po lietadlách.

Máj. Vysoké Mýto/Pardubice, ČR. Bez jedinej čiary. Čistá sýtomodrá obloha, bez jediného obláčika. V nasledujúce dni iba zopár klasických cirrus oblakov.

Jún 2011 – Slovinsko, Chorvátsko, Bosna, Macedónsko: Čistá belasá obloha, ale v prvé dva dni sú početných fotkách vidieť sporadické dymové čiary!!! Obloha je čistá, belasá, bez mrakov a cez ňu idú napríklad dve tenké dlhé čiary cez celú oblou. Objavujú sa síce na fotkách iba sporadicky, ale už tam jednoznačne sú!!!! Bolo ich vidieť hlavne v prvý deň na fotkách zo Slovinska. Chorvátsko, Bosna a Albánsko majú oblohu čistú. Testovalo sa tam niečo???

Leto – Západné Slovensko: Svetlobelasá obloha, ale žiadne viditeľné čiary.

(prakticky na všetkých fotkách jasne dominujú snehovobiele oblaky na pozadí tmavšej belasej oblohy)

Máj. Výlet Lovoš, ČR. Čistá obloha. Síce v jednom zábere bol náznak nejakej rovnej oblačnej stopy, ale nedalo sa jednoznačne povedať, že by to bol chemtrail. Ostatné fotky boli s čistou oblohou a napriek blížiacemu sa búrkovému frontu.

Leto, Praha, okolie letiska Ruzyně. Horúce slnečné počasie, dokonale čistá obloha, bez jedinej čiary.

Leto, výlet k Máchovmu jazeru, severné Čechy. Čistá belasá obloha s množstvom typických letných bielych kopovitých oblakov. Žiadne čiary

(Zaujímavé je, že na rozdiel od súčasnosti prakticky v žiadnej zo starších fotiek nebolo vidieť dvojitú vrstvu mrakov, ktorá je taká typická v posledných 2 rokoch!)

Aj druhý výlet do Krkonôš v auguste 2011 je s čistou oblohou. Aj keď v druhý deň akoby niečo bolo hore na oblohe v pozadí oblakov, ale nedá sa to rozpoznať. To bol jediný deň, keď bolo vonku polooblačno.

September 2011 – výlet hrad Hazmburk, ČR. Sú tam! Belasá obloha, a na nej dve pretrvávajúce čiary! Teda aby som to upresnil. Niekde na začiatku výletu, okolo 14h je vidieť na niekoľkých fotkách niečo, čo sa podobá na dlhý chemtrail. Potom je až po večer obloha krásne čistá. Podvečer na jednej fotke z hradu vidieť v zábere lietadlo s klasickou krátkou contrail. Ako to, že jedno lietadlo zanechalo takú dlhú stopu a ostatné lietadlá nie? Počasie bolo pomerne horúce. Spätne mi to pripadá ako akýsi test technológie, jedno rozprašovacie lietadlo a vyhodnotenie efektivity rozptylu.

Koniec septembra 2011 – výlet hrad Košťálov. Dokonale čistá obloha, bez jedinej čiary. Množstvo panorámovacích snímkov zachytávajúcich veľké plochy oblohy!

 

Rok 2012

2012 február – séria mrazových prechádzok po Prahe, nafotené v priebehu asi 2 týždňov.

– v prvý deň čistá obloha, bez akejkoľvek dymovej stopy. Žiadne oblaky

– druhý deň fotky nad Kyjským rybníkom zachytili zopár pásov. Početné oblaky. Je problém rozlíšiť klasické cirrus oblaky a lietadlové stopy, ale pravdepodobne aspoň zopár objektov pochádza naozaj z lietadiel. Oblohu dosť oslepuje slnečné protisvetlo. Oblaky majú mierne nafialovelú farbu, čo na predošlých fotkách nebývalo.

– prechádzka jazero Džbán. Hoci niektoré objekty na oblohe sú zrejme cirrus oblaky, je tam niekoľko tenkých línií, ktoré by mohli byť od lietadiel. Vodná nádrž Džbán je relatívne blízko k letisku Ruzyně. Napriek blízkosti letiska ale mnohé zábery ukazujú čistú oblohu.

– prechádzka vodná nádrž Hostivař. Dokonale čistá modrá obloha.

2012 marec, prichádzajúca jar, Praha

– prechádzka v popri Vltave v Libni, pozorovanie vydrier. Na oblohe početné zábery chemtrails! Taktiež výrazný výskyt fialovosivých oblakov!

– prechádzka Císařský ostrov. Bez chemtrails, ale oblaky modrosivofialové.

– poloostrov Císařská louka: vidieť jednu dlhú čiaru, s dlhou dobou rozptylu aspoň 10 minút!

– výlet po Smíchovských a Barandovských skalách: dokonale čistá obloha.

– výlet po skalách Divokej Šárky: dokonale čistá obloha. Pritom je to doslova na dohľad k letisku Ruzyně!

– Veslařský ostrov: dokonale čistá obloha.

(moja poznámka: pôsobí to dojmom, akoby začali práškovať po prvý raz v reakcii na extrémne horúce predošlé leto! Neviem, či náhodou toto nebol ten rok, kedy bolo skoro stále zamračené a začiatok leta bol veľmi chladný a upršaný!)

Apríl 2012, Praha Libeň, popoludnie. Hromada čiar! Je síce pravda, že sa výhľad nachádza približne v smere letového koridoru k letisku Ruzyně, ale aj tak to pôsobilo dosť nezvyčajne.

(zaujímavým fenoménom týchto fotiek z jari 2012 je, že na nich obvykle nie sú ŽIADNE oblaky, to jest, úplne čistá obloha, a cez ňu POČETNÉ ČIARY)

Leto – Chorvátsko. na niekoľkých fotkách je niečo nie úplne jednoznačné, pokojne to môžu byť klasické cirrovité oblaky. Viaceré dni sú s čistou modrou oblohou, oblaky sú stále biele. Ale oproti predošlej fotosérii z roku 2006 je tam na oblohe vyšší výskyt rôznych vláskovitých rozmazaných oblakov.

Leto 2012, Bratislava. Obloha svetlobelasá, asi 30% oblohy pokrytej bielymi oblakmi. Dymové línie žiadne. V niektorom zábere sa ale objavilo niečo, čo pripomínalo tie malé sivofialové oblaky.

Leto 2012, výlet Ještěd. Obloha síce má rôzne cirrovité oblaky, ale žiadne čiary po lietadlách. Pritom mám záber jedného lietadla s krátkou kondenzačnou stopou. Napriek tvorbe zákalov a oblakov po oblohe nie je vidieť žiadna chemtrails. A pritom cirrus oblakov je tam fakt mnoho.

Leto. Výlet na Milešovku. Totálne čistá obloha. Bez jediného oblaku aj bez jedinej čiary. Veľmi horúci deň.

August 2012. Výlet do Ústí nad Labem a na hrad Střekov. Žiadne čiary, iba biele oblaky.

September 2012 – Botanická záhrada v Tróji, Praha. Žiadne čiary.

2012 september – lesopark za Prahou-Letňany. Je tam náznak jednej dlhej čiary, dokonca so zákrutou. Ale nie moc zreteľné. Potom istú dobu čistá obloha, potom ďalšie náznaky nevýrazných čiar. Nad kopcom lietalo malé športové lietadlo s turistami, že by z toho? Každopádne niekoľko osamelých čiar tam fakt je. Pôsobí to ale skôr dojmom akýchsi opatrných testov rozptylu.

December 2012, Počernický rybník, Praha. Mráz a čistá obloha.

 

Rok 2013

Výlet ku Kyjskému rybníku v Prahe v marci 2013 ukazuje čistú oblohu. Ale zrejme to bol jeden z mála slnečných dní.

Výlet na Radobýl, ČR v máji 2013 bez jedinej čiary.

Leto – hrad Beckov. Belasá obloha s typickými letnými bielymi oblakmi. Žiadna dymová čiara na oblohe. Veľké množstvo fotiek s oblohou.

Máj 2013, Taliansko/Sicília. Pomerne oblačné počasie. Po prvý raz vidím výraznejšie fenomén dvojitej vrstvy mrakov a taktiež je tam náznak tmavých oblakov na dolnej oblačnej vrstve. Keď sa ale objavuje čistá obloha, žiadne dymové línie na nej nie sú. Počas slnečných dní sú oblaky na oblohe biele. Ale je zvláštne, že je v relatívne suchej sicílskej oblasti toľko oblakov. Obloha je bez čiar, ale to nemusí nič znamenať, okoliu Etny sa možno lietadlá vyhýbajú. Nasledujúce dni sú s čistou belasou oblohou, žiadna čiara.

Fotky z veže Bratislavského hradu, 2013. Žiadne čiary na oblohe. Málo fotiek.

Fotky z doby prudkých povodní v Prahe v júni 2013 síce neukazujú čiary na oblohe, ale ukazujú biely vláknovitý zákal vysoko na oblohe. Experimentoval krátko predtým niekto s počasím???

Výlet na hrad Konopiště v júni 2013 taktiež bez čiar, aj keď málo fotiek. Znovu veľmi horúce počasie.

Výlet na Zobor, jeseň 2013. Spočiatku relatívne čistá obloha, vidieť dva typy oblakov: nízko sú klasické biele kupovité oblaky a vysoko množsto vlásočnicových cirrus oblakov. Ale hoci po väčšinu výletu nie je na oblohe vidieť jediná čiara, na vrchole Zoboru sa náhle objavia minimálne dve! A potom s odstupom asi 20 minút znovu niekoľko nových križujúcich sa čiar! A sú na množstve záberov!

 

Rok 2014.

Rozsiahle fotodokumentačné série Prahy zo začiatku jari 2014:

– február 2014, Prosecký park. Snímky ukazujú na oblohe početné čiary a tiež nezvykle hustý závoj cirrovitých oblakov!

– február 2014. Fotky lokality Modřany ukazujú krásne čistú oblohu bez čiar a s bielymi oblakmi. Pokračovanie o 3 dni neskôr však už ukazuje zopár čiar na oblohe a zložitú oblakovú štruktúru: v dolnej vrstve bielo-tmavé kopovité oblaky a vo vysokej vrstve závoj polopriehľadnej roztrhanej hmly. A zrejme nad tou hmlou boli tie čiary. Hoci nie sú vidieť príliš zreteľne, jednoznačne sa jedná o chemtrails. Je ich vidieť na mnohých snímkoch, vrátane ich mriežkovitej križujúcej štruktúry.

– fotky lokality Dejvice koncom februára sú už znovu bez čiar. Nádherne čistá obloha bez jediného obláčika. Taktiež pokračovanie fotosérie o 3 dni neskôr je s čistou oblohou.

– fotky z marca 2014 z lokality Strašnice nemajú žiadnu čiaru.

Máj, Západné Slovensko. Nádherná belasá obloha, ani stopa po dymových líniach na oblohe.

Máj 2014, ČR. Hustá sieť chemtrails na satelitných snímkoch (odkaz)

Leto, Chorvátsko. Na belasej oblohe nie je jediná čiara.

Leto 2014, vojenské letisko Sliač. Údajne početné dni s čiarami, v septembri 2014 náhle prestali.

September 2014. Morava. Veľmi početné čiary na oblohe! Na fotke vidieť až 9 čiar! Na ďalšej fotke vidieť dokonca 13 čiar, tvoriacich pravidelnú mriežku! (odkaz)

 

Rok 2015

Január 2015. Príspevok z youtube od človeka z Austrálie. Údajne aj tam je toho plná obloha! Z diskusie na youtube.

Február 2015, Morava. Intenzívne a husté čiary na oblohe. (odkaz)

Apríl 2015, extrémne množstvo čiar nad Londýnom ! V tej dobe sa konal v strednej Európe prechod amerického vojenského konvoja a počasie bolo extrémne daždivé a studené. Napriek chystaným rozsiahlym protestom v daný deň všetkých opanoval pocit silnej apatie. Spätne si vybavujem, že som o niekoľko dní neskôr skončil doma chorý so silným zápalom hrdla, bolesťami hlavy, pocitom priotrávenosti a divným búšením srdca. Čo doparoma testovali???? Link na video, na záberoch vidno hustú mriežkovú štruktúru línií. Doporučujem pozrieť. (poznámka: ohľadom zdravotných prejavov chemtrails je článok tu)

Jún a júl 2015, mriežkový vzor chemtrails nad Záhorím, husté čiary nad Košicami: zdroj a ďalší zdroj . Človek v diskusii dodáva: “Spišská Nová Ves. Ani po dvoch hodinách pásy nezmizli. Vyrobili ich stíhačky, neboli to civilné lietadlá. Plošný postrek ako na pásavky zemiakové.”

Leto 2015 resp. 2014. Čierna Hora. Diskusný príspevok z youtube. Pisateľ tvrdí, že všetky predošlé roky bývalo u nich slnečné počasie s čistou oblohou. Toto leto bola obloha križovaná množstvom čiar a počasie bolo divné, zamračené a upršané

August, západné Slovensko. Letné horúčavy, na oblohe množstvo čiar, po ktorých sa do hodiny čistá obloha zmenila na mliečne zakalenú. Videl som formáciu 4 rovnobežne letiacich lietadiel, každé zanechávalo dlhočiznú dymovú stopu. Evidentne sa nejednalo o dopravné lietadlá, tie by nikdy nepustili v rovnakom čase na zhodú trasu! Extrémne výkyvy počasia, striedali sa horúčavy 36-38 C s dňami veľmi chladnými. Zvláštne prejavy na psychiku počas “zamračených” dní: návaly únavy, silné bolesti hlavy.

November 2015, Milešovka. Záber z webkamery ukazuje asi 5 línií chemtrail, ktoré nečakane vznikli na modrej čistej oblohe okoho 10.hodiny dopoludnia. V priebehu pár minút prekrižovalo oblohu 5 línií, ktoré vydržali v zábere nasledujúcich 55 minút, kým neoddriftovali mimo zorné pole kamery. Následne sa dovtedy čistá obloha v priebehu 10 minút pokryla bielou hmlou. Nasledujúce dni ukazuje webkamera nad údoliami podivnú sivú, sivomodrú a modrú hmlu. Každý deň sa vyznačoval inou farbou hmly.

December, Praha. Veľmi zreteľná chemtrail línia pozorovaná nad Prahou. Všetky ostatné lietadlá nechávali krátku stopu s životnosťou max. 30 sekúnd, zatiaľ čo toto jedno lietadlo zanechalo stopu, ktorá vydržala na oblohe viac než 15 minút. Doteraz sa chemtrails nad Prahou objavovali skôr sporadicky a neboli príliš výrazné.

December, Západné Slovensko. Veľmi intenzívne sprejovanie lietadlami. Dopoludnia sa na belasej oblohe vždy objavilo asi 5-7 rovnobežných a križujúcich čiar, následne sa do hodiny obloha zatiahla. Znovu podivné vplyvy na psychiku, silné depresie, ľahostajnosť, únava. Po Novom Roku sa náhle u všetkých ľudí začali zo dňa na deň objavovať chrípkovité synmpómy. (viď tiež článok o zdravotných prejavoch chemtrails, typ 5 tu)

 

Rok 2016

Január, Praha. Prakticky každý deň, keď sa ukázala ráno čistá obloha, zakrátko bolo vidieť ako pribúdajú početné križujúce sa čiary. Každých pár dní sa objavovali nové návaly nečakaných chrípkovitých a nádchových stavov, dokonca aj vtedy, keď človek bol celý deň doma a nemal to od koho chytiť.

Február, Praha. Jeden z mála dní, kedy sa objavila cez deň modrá obloha. Bolo možné pozorovať 2 letiace lietadlá s dlhou bielou líniou a pravdepodobne pozostatky starších línií. V priebehu 15 minút sa celá obloha zatiahla kovovo sivou oblačnosťou.

6. február 2015, Praha. Ráno belasá obloha, postupne ju začali križovať doslova desiatky (!) línií, všetky v perfektnej štruktúre pravouhlej mriežky. Zhodou náhod sa práve v ten deň konala veľká protiislamská demonštrácia. Čiary križovali oblohu po celý deň, vo vzduchu bolo cítiť veľmi intenzívny pocit jemného drásavého prachu.

 

Zhrnutie:

Keď som začal tvoriť tento zoznam, sám som netušil, čo mi z neho vyjde. Jednotlivé prípady sa postupne začali zoraďovať ako diely z puzzle a ukázali veľmi znepokojivý trend.

Na najstarších fotografiách je vidieť nádherne čistá, sýtomodrá obloha s čisto bielymi oblakmi. Biele oblaky sú jednoznačne svetlejšie, než modrá obloha v pozadí. Veľmi často býva čistá modrá obloha bez jediného mraku.

Okolo roku 2012 je vidieť na fotkách, že obloha ani počas letných horúčav nebýva čistomodrá. Je často potiahnutá jemným bielym zákalom. Vyzerá to, akoby sa niečo testovalo v Západnej Európe a stopové množstvá toho prenikali vzdušnými prúdeniami aj do strednej a južnej Európy.

V roku 2014 sa začína séria veľmi častých prípadov množstva čiar na čistej oblohe, pričom následne po nich sa vždy obloha zakalí a zamračí. Posledné roky sú typické veľmi podivným počasím, kedy je veľmi veľa zamračených dní, množstvo veľmi temných ponurých dní, ale pritom skoro vôbec neprší a štatistiky ukazujú rekordné sucho.

Tiež je zaujímavé, že tieto stavy oblohy plnej chemtrails línií boli v roku 2014 pozorované hlavne z lokalít vidieka, ale nad Prahou a Bratislavou nevyskytovali skoro vôbec. Vyzerá to, akoby niekto zámerne obchádzal lokality, kde sídli miestna elita.

Taktiež som po prvý raz začal výraznejšie vídať fenomén dvojitej vrstvy oblakov. Jedna vrstva temných tmavošedých oblakov vo výške asi 800 metrov, druhá vrstva v podobe kovovej svetlosivej farby vo výške asi 3 kilometre.

Niečo výrazne podivné sa začalo diať na jeseň 2014. V meste, kde som žil sa objavil fenomén 4 mesiace trvajúcej chrípkovej epidémie. Všetci boli stále chorí, pokašliavali, stačilo vyjsť von do mesta a človek sa vrátil s boľavým hrdlom. Sprevádzané to bolo zvláštnymi pocitmi únavy a problémov so sústredením. Subjektívne som veľmi často počas tej doby pozoroval niečo, čo som nazval pocit mokrého drásavého prachu v hrdle. Podobný fenomén sa spomína aj tu u bloggera z USA: https://diskuter.wordpress.com/2016/01/17/rozne-typy-chemtrails-a-ich-zdravotne-prejavy/ ako typy 3) “drywall dust type” a 5) “Swampwater type”

Trend podivného počasia pokračoval aj do roku 2015. Veľmi často zamračená obloha s veľmi temnými oblakmi. Viackrát sa stalo, že na poludnie bolo taká tma, že človek musel na čítanie knihy zažať svetlo.

Koncom roka 2015 mi do očí začal udierať ďalší veľmi podivný fenomén a to nezvyčajná farba oblakov. Z minulosti som si pamätal, že oblaky bývali BIELE. Oblaky posledných mesiacov sú ale sivé, niekedy tmavosivé, niekedy sivomodré, niekedy výrazne tmavomodré, videl som dokonca uprostred dňa oblaky s nádychom do hneda a videl som aj oblaky s nádychom sivo-fialovým. Jedno je na nich vždy spoločné. Sú VÝRAZNE tmavšie, ako modrá obloha za nimi. Častokrát sú tie oblaky veľmi tenké, doslova priehľadné a hoci presvitá pomedzi ich vlákna obloha nad nimi, sú výrazne tmavšie než obloha a pripomínajú skôr tmavošedý dym. Dokonca aj keď má človek slnko na chrbtom, tak vidí, že oblaky sú tmavšie, ako obloha za nimi. Nie je to teda optický dojem z tieňa na oblaku. Niekedy je dokonca vidieť na oblohe v tesnej blízkosti oblaky odlišných farieb, jeden je snehovobiely a druhý silne tmavosivý.

Pokiaľ sa predsa ráno neočakávane objaví modrá obloha, zakrátko sa na oblohe objavia dlhočizné biele línie vytvárajúce veľmi pravidelnú pravouhlú mriežkovitú štruktúru. Dobre si to všímajte! Nie sú to náhodné línie, je to mriežka s pravidelnými rozostupmi medzi čiarami, akoby chcel niekto čo najefektívnejšie popráškovať určité územie.

Je jedno, či je to reakcia na nedávnu sériu extrémnych horúčav v podobe snahy maskovať rast globálnych teplôt, alebo je za tým niečo horšie. Faktom je, že sa vlády celú akciu dôkladne utaujujú pred verejnosťou a to je dôvod na vážne znepokojenie!

Ďalšie články z rubriky chemtrails:

https://diskuter.wordpress.com/category/chemtrails/

This entry was posted in Chemtrails. Bookmark the permalink.

19 Responses to História chemtrails na starých fotkách

  1. Kurt says:

    Zaujimavy clanok,;)
    chcem sa spytat, co na tych fotkách hodnotite? pocet lietadiel na oblohe, ci pocet lietadiel bez a z ciarami za sebou? bo to je celkom dolezite, vzhladaom k tomu, ze v r19XX asi lietalo menej lietadiel ako v roku 2XXX….

    Dakujem

    Like

  2. Dthmkr says:

    Ak chcete mam fotky od roku 2010 nad slovenskom ak tak mi naliste a poslem wam ich je ich asi 3000..

    Like

  3. dux says:

    Prvykrat som chemtrailsove ciary nazivo uvidel (…uvedomil si..) v r. 2006 nad Prahou. Bol to pre mna velky sok. Do tej doby som ich poznal len okrajovo, z clankov o diani v Amerike.

    Like

  4. Holy says:

    Pro upresneni nad CR, SR se zacaly objevovat kolem roku 1993 po rozdeleni statu a likvidace PVOS sinoistou Zidem Havlem. Masivne ihned po vstupu do NATO v rose 1999. Co se tyka svetoveho vyskytu, podivejte se na filmy treba starsi Bondovky a zamerte se na oblouhu v zaberech. Jsou tam chemiky jiz v roce 1968 v prime souvislosti s uzvoanim ve valce ve VIetnamu.

    Like

  5. Jiří Ptáček says:

    Chemtrails sleduji nad Čechami od podzimu 2008, kdy jsem si stále nebyl jistý. Na jaře 2009 bez jakékoliv pochybnosti. Zastavil jsem s autem na dálnici a díval se nízko letící letadlo, které přímo nade mnou přestalo “práškovat” a dále letělo pouze s kondenzační stopou. Vypadalo to tak, jakoby se chtěla tato letadla v dané době vyhýbat Praze, kde je přeci jen více všímavých lidí. Byla to doslova mříž, která šla od západu ke Praze a 10km od hranic Prahy se to zastavilo. Vídal jsem ale na netu kamerové záběry nad ČR již od roku 2001. Jeden vojenský pilot napsal na oblohu tato slova: X Y IS NOT. Natáčející na kameru se domnívá, že šlo o varování, že nás chtějí pozabíjet nefunkčností pohlavních orgánů – ničení chromozomů X a Y. V roce 2010, kdy byla ta blamáž s tou sopkou a měsíčním zákazem letů, obloha a vzduch se tenkrát zázračně vyčistily. Znovu jsem volně dýchal a srdce mi plesalo. Pak to přišlo znovu.
    V roce 2013 jsme byli s rodinou na Slovensku. Celou dobu nic. Krásná modrá obloha a kudrnatými obláčky, tedy nejen bez chemtrails, ale i bez HAARP činnosti. No, užíval jsem si to. Jak jsme se vraceli Povážím, obloha potemněla a již jsem viděl nad Českem hnusný potah oblohy, plné rozfoukaných chemtrails. Úplně se mi z toho zatmívalo a kdybych neměl celou rodinu v autě a kdybych si neuvědomoval, že se o ní musím postarat, obrátil bych to zpět na východ Slovenska.
    Věřím Bohu, že se o nás postará i v těch nejtěžších chvílích, proto to nějak vydržíme. Očekáváme přeci nikdy nekončící radost v Nebeském království… Je to úleva, jinak bych se musel zbláznit z toho, co již vím. Mějte se pěkně. J.Ptáček

    Like

    • Anna says:

      Ano, je to naprosto přesně, jak říkáte. Ještě roku 2005 bylo dobře, částečně i 2007-8, ale začalo to už tou prokletou ďábelskou smlouvou Open Sky. Ničí svět, ničí nám zdraví, životy. Ale Spravedlnost existuje. Když ne zde, tak všude jinde ano. Karma, kterou si ty nenažraní vrazi tímto vyslouží, je stáhne rovnou do kotle pekelného. Životem tady nic nekončí, tak nemějte strach. Starejte se o svou cestu vzhůru a čiňte jiným to, co jim prospívá. A děkujte Bohu za tuto příležitost bytí, protože jsme tu všichni ve škole – a jedni postoupí, druzí propadnou.

      Like

  6. iku says:

    Toho svinstva na obloze jsem si všimla až v roce 2008. Ale ještě před tím začátkem léta 2005, kdy bylo slunečné počasí a dost horko, jsem najednou vnímala, že to horko vychází ze země a vůbec to teplo je něco jako v sušárně. Tento prapodivný jev nastal i v dalších letních obdobích.
    Asi toho nechali, protože to bylo opravdu nápadné.

    Like

  7. Lubomir Kmotorka says:

    Chemtrails je pojem vyjadrujúci čo? Ak má vyjadrovať to, že v ovzduší sú rôzne chemikálie, tak s tým možno súhlasiť, obrovský nárast leteckej prepravy sa musí niekde prejaviť. Okrem toho lietadlá vypúšťajú pred pristátím nespotrebované palivo, často to vidieť u nás, pretože je neďaleko letisko. Ten oblak je farebný, ako keď sa olej alebo benzín dostane do vody. Mali by sme s tým niečo robiť, pretože tie alergie sa stále viac rozširujú. Nemyslím si ale, že vlády zámerne rozširujú choroby. Ale ak je vlhko, čiary za prúdovými lietadlami sú výraznejšie, je to podobné, ako keď vo vysokej relatívnej vlhkosti vydychujeme paru a je ju vidieť.

    Like

  8. Medea says:

    Registrujem tento “jav” intenzívne od roku 2012, s odstupom cca 1-2 dní po výrazne začiarovanej oblohe máme natrieskanú ambulanciu s ochoreniami horných a dolných dých. ciest,( robila som si záznamy do kalendára celý rok). Majú identický priebeh, vznik po pobyte vonku, z plného zdravia, niektoré vlny s chrípkovými prejavmi, iné vlny s charakteristikou bakteriálnej infekcie ( zelené hlieny, vysoké CRP) , zaujímavé sú potom stavy, kde je obraz akoby chemickej iritácie dých. ciest, bez laboratorných zmien , “iba” nevysvetliteľné kašle a bolesti hrudníka s pálením dých. ciest a popisom divných pachutí a divného dychu.Čo skúsenému človeku udrie do očí sú práve tie epidemiologické súvislosti:veľkoskupinový výskyt v relativne krátkom období, identický priebeh a príčinná súvislosť: KEDY sa to objaví….Podrobnosti by boli na veľmi dlhú debatu…

    Like

  9. diskuter says:

    pridám sem pre úplnosť aj dva zaujímavé príspevky z diskusie pod článkom na czechfreepress
    http://www.czechfreepress.cz/zdravi/historia-chemtrails-na-starych-fotkach.html

    Eva Kašpárková ·

    V prosinci loňského roku jsem ty čáry taky viděla. Chodila jsem k večeru a fotila jsem oblohu zapadajícího slunce, mřížka byla jen na západě, nikdy ne na východě. Doma jsem se dívala na starší fotky a žádné čáry nebyly. Loni v létě jsem byla v severním Řecku a v Makedonii, bylo stále oblačno, poprchávalo a bratranec v Řecku počítal škody na rajčatech.

    13. březen 2016 17:14

    Jana Krausová ·

    Od roku 2007 Česká republika povolila nad námi přelety letadel NATO bez udání důvodu, od té doby pozoruji stále rostoucí počet jejich pásů za letadly. V Praze nad Ruzyní, pro sluníčkáře to je letiště Václava Havla, jsem viděla černá velká letadla, která za sebou vlekla tyto široké pásy nevím čeho všeho. V severních Čechách tu máme představení skoro každý týden, dnes nám nad horou Ralsko nakreslili velkou římskou devítku – IX. Asi si označují, kde již značkovali, tyto značky jsou vidět z družic. Na konci léta v roce 2014 jsem byla v Dubrovníku, to zrovna Chorvatsko vstoupilo do EU, tak je na uvítanou hned od jara práškovali. Mojí kamarádce podivný spad zničil úrodu rajčat, zeleniny i fíků. Stromy a keře byly zeshora jakoby spálené, listí i plody zčernaly. To jsem pozorovala i na ostrovech u Dubrovníku. Každé odpoledne přilétaly letadla a modrou oblohu jejich splodiny proměnily v šedou slévající se mříž.

    14. březen 2016 4:34

    Like

  10. Maroš says:

    Toto ako bez diskusie či con, alebo chem – bodový kód pomocou automatiky v lietadle,
    vďaka pilotovi, ktorý sa vynašiel


    Už ich dávajú dole – Izraelci dali dole lietadlo v blízkosti ich indonézskej základne v roku 2012
    http://preventdisease.com/news/09/113009_CIA_operated_H1N1_aerial_spraying_plane_shot_down.shtml

    https://www.google.sk/search?q=z%C3%A1kaz+stop+nebezpe%C4%8Die&biw=1024&bih=604&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiJvMmf4aXOAhXDbhQKHb_lDC0Q_AUIBigB&dpr=1#tbm=isch&tbs=rimg%3ACbKAsUHrMV4pIji-hakY_1bT3AMXRBQj62CEjLBJu0SwQh6BKGX5cS6U-HOXlEV97FLLq1NLkTnYjngWn29Zvyh44fCoSCb6FqRj9tPcAEXtJdZAgUqueKhIJxdEFCPrYISMRe0l1kCBSq54qEgksEm7RLBCHoBEK77hgk58qxyoSCUoZflxLpT4cEd9L2-_1pTvLXKhIJ5eURX3sUsuoREkfXrPyE-poqEgnU0uROdiOeBRE_16TNwsUrH7yoSCafb1m_1KHjh8ES37Cn9Eqs1_1&q=chemtrail

    Poznámka – tu na juhu Slovenska to máme každý deň od konca apríla 2016, striekajú aj vo viacerých etážach nad sebou – spočiatku to bolo len nad vrstvou oblakov typu cumulus. Z našej lokality vymizli sovy a po húsenicovej kalamite som zaregistroval aj zmiznutie netopierov, čo je už záležitosť HAARP vibrácií – “beránky” aj nad dažďovými mrakmi. Máme smolu, že sme v pásme častého vysokého tlaku a na rovine – toto im vyhovuje. Boli tu dni s takým CHT oparom, že belasá už bola ťažko rozoznateľná, pritom polooblačno. Odporúčam porovnávať predpovede nórskej Yr http://www.yr.no /tsjekia, slovakia a lokalita – každá väčšia dedina, yr sú špecialisti na detail
    predpovede v regiónoch/, a porovnať to s predpoveďami SHMÚ, ktoré používa objektívne údaje práve od Yr, ale do svojich predpovedí vysoko pravdepodobne zahŕńa už dáta plánovaných chemtrail letov, takže to vyzerá, že v Yr sú blbci a v SHMÚ géniovia. tiež odporúčam porovnávať lety podľa FlightRadar24 – CHT lety – a niekedy je 6 lietadiel nad hlavou a vyrábajú križovatky, tam samozrejme nie sú zobrazené. Treba si porobiť PrintScreen obrazovky a konfrontovať so snímkami oblohy v reálnom čase. Link na Tracker

    https://www.flightradar24.com/48.15,17.11/7

    Tu nájdete dôležitú poznámku o NE-zvrchovanosti Nemecka nad svojím vzdušným priestorom. Týka sa to aj Slovenska, nakoľko agilný fašista Tuka svojvoľne – ako súkromná osoba – vtedy predseda vlády, vypovedal USA vojnu počas Slovenského štátu. Keďže sme potom boli vďaka Benešovej agilite súčasťou sovietskej zóny /aj východné Nemecko/, tak v zmysle právneho nástupníctva nových štátnych útvarov je tento “spor” zrejme formálne neuzavretý, a v zmysle členstva v NATO možno ako nejaká forma prímeria, čo teraz plní svoj účel. Treba preveriť,
    ale na dohodu treba vždy najmenej dvoch.

    No a toto sú ICH donucovacie prostriedky



    A toto reálne riziká vzhľadom nielen na energetiku

    A toto minulosť, ktorá má pokračovanie
    http://www.peterdavidbeter.com/docs/pb.html

    Like

    • diskuter says:

      Sorry, že tak dlho trvalo uvoľnenie príspevku, nevšimol som si, že skončil medzi spamom (zachytil ho spam filter z dôvodu príliš veľa html linkov)

      Zaujalo ma z toho príspevku toto:
      “Z našej lokality vymizli sovy a po húsenicovej kalamite som zaregistroval aj zmiznutie netopierov”

      Pred nedávnom som na jednej diskusii na youtube pod videom o chemtrails nad Londýnom videl príspevok:
      “Všimli ste si, že z Londýna zmizli všetky holuby?”

      A moja skúsenosť je podobne znepokojivá. V lokalite, kde žijem, posledný rok nelieta prakticky žiaden hmyz: ani muchy, ani osy, ani nočné motýle ani komáre. Pritom v predošlých rokoch sa človek večer pomaly bál otvoriť okno… Potvrdili mi to aj ďalší ľudia z diskusie, že tento rok zmizli komáre aj v iných lokalitách. Tiež som si všimol, že vtáky v našom regióne sú viditeľne nezdravé. Holuby majú špinavé perie, akoby sa prehrabávali v popole alebo v odpadkových košoch. A naopak som videl drozda, ktorý mal na sebe škvrny sivého peria a okolo krku navyše zvláštne vypadané…

      Tento rok sú chemtraily doslova extrémne. Takmer každý deň obloha počmáraná čiarami, vonku sa zle dýcha, človek sa cíti stále unavený alebo bezdôvodne bolí hlava. V poslednej dobe sa výrazne zhoršila voda z vodovodu. Zdá sa, že ten chemtrailový prach už začal kontaminovať zdroje pitnej vody.

      Like

  11. Miso says:

    pozdravujem, neviem ci sledujes vysielanie slobodneho vysielaca na slovensku, 11.10.2016 bola relacia ku klimatickym zmenam (pariz) a velmi vela krajin ju schvalilo, v tej relacii sa pozvani hostia vobec nevedli vyjadrit sa ani by to sami nespomenuli ze nieco ako geoinziniering existuje, cakam uz vela mesiacov kedy sa to dostane ako bezna tema do peistroru vysielaca ale upne ticho aj som im prestal kvoli tomu posielat prispevky, tak som zo zufalosti napisal behom jedneho dna nieco ako blog a chcel som to nejak zverejnit aby posluchaci, kedze hned v tej relacii vynadal hostom aj radiu ze zxjednodusene zaspali dobu, aby videli posluchaci ze nie su sami lenze realne to nemam ako im ukazat nie som na faceoobku ani googli ani soundcloude a na strankach vysielaca nie je ziaden forum tak som to tam vlozil aspon do jedinej moznej sekcie kde su otazky na clenov radia a relacie lebo nechem ist kvoli tomu do zibeho vysielania ale to nie je podstatne

    presne ako opisujes tie fotky tak ja registrujem masivne sialneosti na nebi najma posledne dva roky ale povedal by som ze uz od cca 2011 lebo mam nejake fotky vo fotaku odvtedy aj ked vtedy som si to est neuvedomoval a nefotil so zamerom fotit nebo, kde jednoznacne je minimalne nieco ako nepririodzeny zakal a naznaky ciar asi tiez, ale od roku 2015 je ro masaker, pozri moju stranku je tam len jeden clanok, http://sv.archanet.org urobil som stranku narychlo len kvoli tomu jednemu textu, fotiek mam vela ale tie uz nema robit zmysel co sa tyka napr tej reklamy 02 tak to si dali taku nadpracu ze mozno ani sami nevedeli aki su dobri :D tu poznam.

    rok 2016 je take peklo ze by uz kazdy mal padat do kolien pri pohlade na tie sialneosti na nebi ale takmer vsetci spokojne dalej vykonavaju svoje naprogramovane ulohy v spolocnosti ako keby nic

    je to presne tak ze 2011 az 2014 boli tetsy ktore uz boli na vecsej skale ale zrejme nemali ani take dobre technologie, 2015-2016 je neico ako uz takmer konecna verzia a zanedlho oznamia oficialne ze program, sa spustil hoci uz bezi a pricinu zamenia s nasledkom, znicene pocasie bude zamienkou na dalsie opweracie a zavadzanie dalsich agiend okrem, tej oficialnej o ochladzovani

    ozvi sa pripadne na mail m777box@eml.cc len ak by sa v buducnosti nieco riesilo nic konkretne nemam na mysli ale tieto veci budu este vaic zrychlovat je uplne jedno ake su za tym agendy a co bude nasledovat, bude to zrychlovat dovtedy az to neprehlusi tu nenormalnu nevsimavost a vzhladom na jej velkost to bude aj patricne velke

    link na relaciu, nic z geoinzinieringu a celkovo suvisiacich agend sa tam nechytilo ale ocakaval som to, mozno sa to neskor zmeni
    https://soundcloud.com/slobodnyvysielac/v-prvej-linii-2016-10-11-parizska-klimaticka-dohoda

    Like

  12. Hrajem Sihru says:

    Strasna debilina je cely clanok :D tito chemtrailaci trpia tazkou sklerozou, ked si nepamataju ciary na oblohe z rokov minulych :D ale je to skor sposobene osialom s parovymi ciarami.
    Este ako decko na zakladnej skole si pamatam, ze so spoluziakmi sme pocitali kolko ciar je na oblohe a sledovali lietadla a to je dobrych takmer 25rokov dozadu :D akurat ze ich bolo logicky menej, kedze letecka doprava bola menej nez polovicna.
    “Už dnes cez 440 letísk v EÚ prechádza ročne 1,4 miliardy cestujúcich, čo predstavuje 26.000 letov denne v európskom vzdušnom priestore.” — preto chemtrail tajtrlici vidite tolko ciarok po celej oblohe :D i ked neviem aky je stav mysle teoretika, ked lietadlo ziadnu ciaru nerobi :-D

    Like

  13. Miso says:

    vedlajsi efekt tej hustej premavky je okrem ineho zatienovanie slnka a znizovanie teploty (pamatas si minule a tohorocne leto ,ale najma trend aky bol este do minuleho leta ? vyhladaj asi komentare klimatologov na slovebnsku a v cechach k tohorocnemu letu, pochalovali si ochladenie), co je fajn najma ak sa hovori o globalnom oteplovani, nedopatrenim robime to co existuje v patentocoh na modifikaciu pocasia, pozri si napriklad studie niektore su uz z roku 1995 ( http://csat.au.af.mil/pubs.htm , http://csat.au.af.mil/2025/volume3/vol3ch15.pdf ) ale siaha to uz do rokov cca 1950, v sucasnosti napriklad stat texas v USA uz su ofcialne stranky kde sa zverejnuju operacie na modifikaciu pocasia, a su na to aj udelovane licencie, su tam detailne spravy k jednotlivym operaciam, nie je podstatne ake technologie a latky konkretne vyuzivaju do detailov som nesiel ale urcite tam nebude to naj zo sucasnych moznosti, podstatne je ze to nie je teoria

    tie studie su robene pre armadu a letove drahy v dnoch kedy je naozaj husta premavka su take ze to v ziadnom pripade nie su lety v ramci civilnej prevadzky to by sa nedialo pri civilnych letoch ani keby tam bol neviem aky autopilot s ultra umelou inteligenciou

    my sa vobec nemusime bavit o tom ci to niekto robi zamerne alebo nedopatrenim a co sa do atmosfery konkretne dostava (co je to zlovestne CO2 ktore moze za vsetky problemy ludstva ako to predvadzaju klimaticki knazi alebo nas praskuju iluminati :D inak veris na iluminatov a ich krvave ritualy ? veris na ufo ? ), staci sa bavit o nasledkoch a o tom ze je hustejsia premavka taka ze okrem okamzitycvh sledovatelnych dopadov na pocasie sa idu zrazit na oblohe, bezne letia ti cestujuci tak ze dva lietadla s cestjucimi letia proti dvom lietadlam s cestujucimi, co nie je problem mame davno autopiloty a armada uz ludi v lietadlach vobec nepotrebuje ak si to situacia vyzaduje, takze pokracujeme dalej v pokroku, nejde ho zastavit, pokym sa budeme dohadovat bude to mat stale rastucu tendenciu

    ak ta netrapi ze nad celou europou si volne lietaju lietadla NATO a my vsetko co vieme napriklad na slovensku je to kolko ich je, ale vobec nemame narok zistovat kam letia a za akym ucelom, tak spinkaj dalej spokojne, pocasie je nedotknutelne a vojna s ruskom je bubak, v podstate nas len strasia a my mysime byt rozvazni a kludni, podme si pomeditovat alebo este lepsie sa venovat niecomu racionalnemu, co za to stoji, mna nezujima pojem chemtrails mna zaujima vzdusny priestor ako korzo v celej europe a priame dopady tej prevadzky na prostredie

    uevdom si ze taky bordel nebol za jednym lietadlom ako je teraz, nejde o rastuci pocet lietadiel ale to ze v 21 storoci sa to jedno lietadlo sprava ako trabant z roku 1980 a mozno si pamtas ze jeden trabant narobil viac smradu ako dnes 10 japoncickych hyper modernych aut stale jazdiacich na benzin, zmenila sa najma “kvalita” nielen kvantita, letecky preimysel nedokaze vymysliet palivo ktore aspon na pohlad vyzera lepsie ako to v 20 storoci ? nebavmne sa o CO2 a inych nasledkoch staci o optickych ukazoch

    uvedomujes si ze ten vyskum (ktory vzdy od zaciatku sprevadzaju testy, ziadny vyskum nie je bez testov asi si chodil do skoly na laboratorne civcenia, ide len o to na kej urovni postupom casu tie testy su) na modifikaciu pocasia a vobec vedenie vojen prostrednictvom pocasia, bezi uz vyse 50 rokov a ze vzdusny preistor v europe je pre lietadla NATO korzo ?

    mas zuzene videnie sveta na teroristov a antiteroristov, racionalnych normalov a blaznov, tak je to aj v pripade chemtrails a anti chemtrails, kde sa nebavime o pricinach a moznostiach na zaklade dostupnych informacii a osobnej skusenosti, ale ako fanusikovia bojujucich taborov, kym sa vymlatime v diskusiach ak nie priamo vo vojnach niekto tomu bude len rad, je to jednoducha schema celeho fungovania civilizacie, ziadne sprisahanie ale primitivny vzorec, pozri sa na ukrajinu je to blizko nas, pred par rokmi to bolo stale pomerne daleko niekde v juhoslavii a toto funguje analogicky vsade, pomaly si navykat na akykolvek bordel a posmievat sa tym co si nechcu navyknut na tento “pokrok” ja som zazil este ten “pokrok” v minulom rezime a aj ked som nemal vela rokov vtedy mi tiez nesedelo na nom nieco, ale ked to zrovnam tak co sa tyka poriadku na hraniciach a vo zvdusnom priestore, napriek tomu ze sme boli v ohradke z ktorej sme nesmeli von nam dali aspon nazrat a kde byvat, nenechali skapinat v nemocniciach n aliecitelne choroby a neopustali sem volne kdekoho po zemi a po susi, tolko mali aspon rozumu, este aj ked sem ruska armada prisla tak to bol veget proti tomu co dnes pacha NATO po celom svete, drzali nas vo vychodnom bloku ale take zive stity ako prasce na porazku z nas nerobili ako je to dnes bezna prax, apson nam dali skolenia civilnej obrany aj ked sme sa ako deti z toho smiali dnes sme v takom racionalnom klude ze obranu nepotrebujeme, nie je to o straseni ale tom ze zijeme v totalnej iluzii ze sice nie je vsetko ok ale pokrok sa neda zastavit takze vlastne je to fajn a len blazon sa pozastavuje

    pozri sa na celkovy obraz sucasneho sveta a na analogie, na pojem chemtrails sa vykasli, to je len mala epizoda a nepodstatny pojem asi tak ako utecenec, o ktorom sa stale bavime ci je prinosom alebo nie zatial co ich sem laduju, na pojmoch uz v tomto systeme nezalezi, pokial sa pohybujes len v pojmoch pre samotne pojmy

    takze aby som to zhrnul ja som chemtrailak a ty si anti-chemtrailak ? moze byt ? alebo som len umierneny chemtrailak a mam moznost sirit bludy dalej pod ochranou anti-chemtrailakov ? uvedom si kam smerujes debatu, pohynujes sa v dvoch

    Like

  14. prave says:

    Ale kdeze. Chemtrails bol masivne nasadeny uz od roku 2000.

    Like

Leave a comment